Bağdat’ta Ağustos sıcağında çarşının içinde bir adam dağlardan topladığı buzları satarken şöyle bağırıyordu :[1] “Sermayesi sürekli tükenen bu adama yardım edin. Bu adamdan buz alan…
İçeriği Okuİhsan Oktay Anar’ın uzun bir bekleyişin ardından okuyucuyla buluşan kitabı “Tiamat” ile ilgili okuyan insanlardan aldığım ilk tepkiler genelde kitapta çok fazla teknik terim kullanıldığı…
İçeriği OkuTürk tarihinin bilinen en eski kavimlerinden biri Kırgız Türkleridir ve Orta Asya’nın en eski milletlerindendir. Kırgızlar, Türk mitolojisinin en önemli destanlarından biri olan Manas Destanı’nın…
İçeriği OkuYani yaşıyor olmak, yaşamakla bağdaşmaz bazen. Edip Cansever Şiir; TDK sözlüğündeki tanımıyla, “Zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanımıyla ortaya çıkan, hece ve durak bakımından…
İçeriği OkuDünyanın en kalabalık ve en köklü ülkelerinden biri şüphesiz Çin Halk Cumhuriyeti’dir. Aynı zamanda, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve satın alma gücü paritesine (SAGP)…
İçeriği OkuÜlke büyük bir acının ve yıkımın ortasında. Yaşanan büyük acı insanlarda farklı şekillerde tezahür ediyor. Acıyı yaşayan, acının merkezinde yer alan, evleri yıkılmış yakınlarını kaybetmiş…
İçeriği OkuSon dönemde dikkatimi çeken bir şey var. Futbol maçlarını izleyen çocuklar /gençler maçtaki istatistiklere çok dikkat ediyor. Oyuncu koşu mesafeleri, topu geri kazanma zaman ortalamaları,…
İçeriği OkuBuharlı makinenin bulunması ile gemilerin ve tren yollarının artması ve bu sayede coğrafi keşiflerin yapılması birçok farklı hammaddeye ulaşımı sağlamıştır. Bu durum da 1860’lı yıllarda…
İçeriği OkuSokrates akılsız bir adam değildir. Bilakis, akıllıdır. Bir yandan büyüleyici bir futbol yeteneği varken diğer yandan tıp eğitimi alır. Daha kamyon kasasında antrenmanlara giderken varsıllığı…
İçeriği Oku“Bastığın yerin iki ayağının kapladığından daha büyük olamayacağını anlamaktır mutluluk...” (Kafka, Aforizmalar, syf23) 20. yüzyılın en önemli yazarlarından Kafka (1883-1924), aynı zamanda Camus gibi modernizmin…
İçeriği Oku