Bilindik hikayede ırmağa giren adamın başka bir kıyıda başka bir hayat sürmesi ve sonrasında tekrar ırmağa girdiğinde çıkardığı elbiselerini bulması, gençleşmesi… Zamansal senkron bozumu “Old”…
İçeriği OkuHenry Ford (30 Temmuz 1863- 7 Nisan 1947) Amerikalı sanayici, iş patronu, Ford Motor Company'in kurucusu ve seri üretimin montaj hattı tekniğinin baş geliştiricisiydi. Ford…
İçeriği OkuSchrödinger dünyayı paylaşan bilinçliklerin çokluğu sorunuyla ilgili iki mucizden en az birinin doğru olması gerektiğini belirtmiştir. Bu gerçek bir dış dünya ya da her şeyin…
İçeriği Okuİnsanı diğer canlılardan ayıran özelliklerden biri de geleceğe olan merakıdır. İnsanoğlu çoğunlukla hep bir adım ötesini planlayıp, hayal ederek yaşamını sürdürmektedir. İnsanın geleceği planlama isteği…
İçeriği OkuSömürgecilik için, 15. yüzyıl ortalarında Avrupa ülkelerinin, yeni keşfedilen yerlere “Medeniyet” götürme vaadiyle yaptıkları ele geçirme (gasp, hırsızlık) ya da köleleştirme diyebiliriz. Medeniyet kelimesi ise…
İçeriği OkuBir hikaye anlattığınızda sonunun nasıl bittiği çok önemlidir. Katar’daki hikayenin sonu maçın sonu Messi’nin sonu tam anlamıyla isteseniz bile kolaylıkla tahayyül edemeyeceğiniz bir sonla bitti.…
İçeriği OkuDevam eden hareket…Düşünceyi sekteye uğratan, düşüncenin yetişemediği, eğer eşlik etmezse içe dönerek bozulmaya başlayacağı kilitleneceği hareket. Zamanın temellendiği bilincimizin bir varoluş biçimi olarak dilde ortaya…
İçeriği Oku“Fakat herkes bilir ki hayat, yaşanmak zahmetine değmeyen bir şeydir. Aslında otuz ya da yetmiş yaşında ölmenin önemli olmadığını bilmez değilim; çünkü her iki durumda…
İçeriği OkuBaşlangıçlarda detaylar hep önemlidir. Kimin ilk konuşmayı yapacağı, ilk buluşmanın nerede olacağı, ilk araba, ilk ev, ilk çocuk… Başlangıçlar beraberinde hep hayal gücünü tetikleyen güçlü…
İçeriği OkuOtobüs Strasburg’dan Sıhhiye’ye doğru dönüyor. Trafik var, sıkışık. Gözüm bir telefon ekranına takılıyor. Tunus Fransa önünde öne geçmiş. Golü kimin attığını sonradan öğreneceğim. Khazri atmış.…
İçeriği Oku