Deftere Yazılanlar

Japonya Kosta Rika maçını izlerken aklıma Tsubasa geliyor. Japonlarda topu alan ilerlemeye çalışıyor. Bel tutukluğundan bazen ayağa kalkıyorum. Evin içinde yürüyorum. Hareketli, inatçı Japon oyuncular gibi tribünlerdekiler de enerjik; bir dakika bile susmuyorlar. Maç 1-0 olduğunda da , uzatmalarda, maçın  son  düdüğüne kadar ümitlerini kaybetmiyorlar. Maç bitiyor. Ağlamaklı Japon yüzlerini görüyoruz ekranda, tribünde. Almanya galibiyetinin avantajını kaybediyorlar bu maçta. 

Kupada gruptaki maçlar yavaş yavaş tamamlanıyor. ilk maçların kazananı bir diğer ekip Suudi Arabistan da  Polonya’ya kaybetti. Penaltı kaçırdılar ve Lewandowski rakibin hatasından da olsa dünya kupası tarihinde ilk golünü atıverdi. Burada son maçlar bir çok şeye gebe. Arjantin de Messi’nin golüyle çözdüğü Meksika maçını 2-0 ile geçti.  Dünün diğer maçlarında ise Avusturya Tunus’u tek golle geçerken Fransa da berberliğe yakalandığı maçta Kylian Mbappé’nin golleriyle 2-1 kazandı ve adını 2.maçlar sonunda bir üst tura yazdırdı.

Önceki gün ise İngiltere ABD ile kardeş kardeş berabere kalırken İran üstün  oynadığı maçın sonunda Galler’i 2 golle geçti.1998’dekine benzer bir maçta yine ABD ile oynayacaklar. Amerikan takımının o dönemden  daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz, buna karşın İran Galler maçı oyunuyla azimli olacağını  sinyallerini verdi Katar ilk golünü attığı maçta Senegal’e de  kaybedip turnuvaya veda ederken Enner Valencia Hollanda’ya da golünü attı ve yaptığı hareketle “Ver Lefter’e  yazsın deftere” sözünü hatırlattı bana 

Belçika Fas maçına bakıyorum aklıma Marekeşten seslerde Canetti’nin  anlattığı dilenciler ve onların sürekli tekrar edişleri geliyordu. İki takımda benzer paslaşmalarla birbirini kolluyor tekrar eden oyunlar kuruyorken ilk yarıda ofsayttan iptal olan golün benzerini Sabiri ile attı Fas. Maçın sonunda bir gol daha bularak devam etmek yolunda büyük bir adım attılar.

Bu grubun diğer maçında Hırvatistan Kanada ile oynayacak. Ama esas maç gece. Almanlar devam etmek için kazanmak zorundalar. İspanyollar ise yedi golün özgüveni ve gençlerinin sihrine inanıyor. Deftere yazılanlar bunlar, daha çok sayfa var.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir